Aas van ruimte

Een belangrijk onderdeel van de gereedschapsset van de decorateur dat vaak over het hoofd wordt gezien, spiegels zijn een directe bron van interieurtovenarij die veel kunnen doen om een ​​ruimte te transformeren. Hier leest je hoe je ze een beetje van hun magie in uw huis kunt laten werken.

Spiegels hebben fantastische eigenschappen als ruimtevergroters, omdat ze in feite het uiterlijk verdubbelen van wat er in de kamer is. Om deze reden zijn ze een geweldige aanvulling op een gang waar je misschien aan twijfelt over hoe je ze moet versieren.

Als je hal of een andere kamer in feite een beetje donker is, zullen ze het opfleuren door rond het licht te kaatsen. Het is ook een geweldige zet om je spiegel tegenover een kunstwerk te plaatsen – het voegt direct interesse toe aan een eenvoudige muur. Staande schildwacht aan het einde van een gang zoals deze doet, accentueren ze ook de lengte van de ruimte.

Hoeveelheid is belangrijk

Als je een spiegel in je slaapkamer wilt hebben, waarom zou je er dan geen decoratief element van maken? In feite lijkt het werken met spiegels enigszins op het werken met kunst, omdat spiegels prachtig werken in paren, drieën … vieren – je snapt het wel.

De belangrijkste beslissing die je moet nemen, is of je gaat voor een groepering in galeriestijl van verschillende spiegels of voor een nette, symmetrische ophanging van twee of meer van dezelfde spiegel. De eerste benadering zorgt voor een levendiger, dynamischer effect, terwijl de tweede zorgt voor een kamer die kalm en gecomponeerd aanvoelt.

Maak er kunst van

Als je niet zo’n kunstliefhebber bent, dan is de woonkamer of slaapkamer de plek waar spiegels als middelpunt tot hun recht kunnen komen. Als je het geluk hebt een uitzicht of een lommerrijk uitzicht te hebben, zal een spiegel dit als een kunstwerk op zich de kamer in brengen. Als dit het doel is, hoe groter de spiegel, hoe beter. Je laat hem ook tegen een muur leunen om een ​​galeriegevoel te creëren.

Unieke spiegels maken ook goede vrienden met kunst. Een spiegel boven een schoorsteenmantel kan bijvoorbeeld worden geflankeerd door twee kunstwerken van dezelfde grootte of andersom, waar een groep van vier kunstwerken in bijpassende lijsten er geweldig uitziet, geflankeerd door een paar bijpassende spiegels. Ronde spiegels en gebogen spiegels zullen ook een statement maken en perfect passen bij ronde meubels.