De redenen voor een sedum dak

Tegenwoordig maken we ons allemaal steeds meer zorgen over de opwarming van de aarde, oftewel de klimaatcrisis. Er zijn allemaal kleine dingen die u kan uitvoeren om jou bijdrage aan het opwarmen van de aarde zo min mogelijk te maken maar weinig mensen komen op het idee van een groen dak.

 Voordelen van een groen dak

Een groen dak heet officieel een sedum dak maar voor de makkelijkheid blijf ik het een groen dak noemen. Het hebben van een groen dak brengt vele voordelen met zich mee. Zo absorbeert een groen dak water waardoor het waterpeil in uw omgeving beter gereguleerd blijft. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de kans dat u water overlast krijgt een stuk kleiner is. Naast dat een groen dak water absorbeert reflecteert het ook zonlicht. Vooral in deze zomers waar het boven de 30 graden is komt een groen dak goed uit. De planten reflecteren absorberen 50% van de lichtstralen en reflecteren 30% van de lichtstralen. Hierdoor word het in uw omgeving een stuk minder warm en dit merkt u vaak ook al direct wanneer u een groen dak hebt.

 Geld verdienen?

Met een groen dak kunt u ook geld verdienen. Een groen dak zorgt er namelijk voor dat het rendement op uw zonnepanelen hoger zal zijn doordat het de temperatuur op het dak omlaag haalt waardoor u dus meer energie overhoud aan uw zonnepanelen. Naast het geld verdienen bespaart het ook veel. De levensduur van uw dak wordt namelijk verdubbeld en hierdoor is het groene dak ook snel terug verdiend.

 Conclusie

Ik hoop dat ik u hiermee voldoende heb geïnformeerd over een sedum dak, oftewel een groen dak. Naast de voordelen die hier genoemd zijn, zijn er nog veel meer en deze kunt u overal op het internet vinden en hopelijk kan een groen dak ons helpen naar een mindere druk op de klimaatverandering!