De voor- en nadelen van houten vloeren

vloeren

Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen voor een hout vloer in hun woning. Dit is gelukkig makkelijk te realiseren. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten houten vloeren. Wanneer je op zoek bent naar een vloer van hout kan dit vervelend zijn. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van de verschillende houten vloeren? Dan kun je de de volgende informatie goed gebruiken om een onderbouwde keuze te maken. 

Een echte sfeermaker

Om te beginnen zal een houten vloer een echte sfeermaker in je huis zijn. Wanneer je ervoor kiest om een houten vloer in de woning te plaatsen, zal dit voor veel sfeer zorgen. Echter, het is hierbij wel van belang om rekening te houden met de verschillende soorten uitstralingen.

Gemakkelijk te repareren

Naast dat een vloer zorgt voor veel extra sfeer, is een houten vloer ook nog eens gemakkelijk te repareren. Op het moment dat je schade hebt aan een pvc vloer, kun je de hele vloer eruit halen als je dit wilt herstellen. Dit geldt niet voor vloeren van hout, in veel gevallen zul je de schade zelf kunnen maken en indien dit niet lukt, kun je het nog uitbesteden aan een professional. 

Houten Vloeren

Een houten vloer is niet waterbestendig

Een nadeel van een houten vloer is dat het materiaal helaas niet waterbestendig is. Als je water op de vloer laat vallen, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk op te ruimen. Wanneer je een huisdier hebt, dien je hier natuurlijk ook rekening mee te houden.  

De vloer kan uitzetten of krimpen

Tot slot is een nadeel van houten vloeren dat ze zowel uit kunnen zetten als krimpen. Daarnaast kan het hout bol komen te staan. Echter, dit gebeurt vaak seizoensgebonden. Wanneer jouw houten vloer van slechte kwaliteit is, zal deze ontzettend gevoelig zijn voor zetting. 

mooie houten vloer