Een huis laten bouwen

levensloopbestendige-woning-nieuwbouw

Het is eindelijk zo ver, mijn droom komt uit! Ik ga een huis laten bouwen! Ik heb het perfecte plaatje in gedachten en ik kan niet wachten om mijn nieuwe plekje realiteit te maken. Eindelijk. Het plannen heeft namelijk behoorlijk wat tijd in beslag genomen, vooral het financiële gedeelte. Huis bouwen kosten kunnen namelijk best tegenvallen als je er niet genoeg aandacht aan besteed. Je moet met allerlei dingen rekening houden. Daarom is het handig om een checklist te maken. Zo houd je goed overzicht en loop je niet tegen onvoorziene kosten aan. Daarnaast moet je van tevoren onderzoek doen en duidelijk hebben hoe je nieuwe huis eruit moet zien.

Hoe komt mijn huis eruit te zien?

Ik ga een herenhuis laten bouwen. Ik ben helemaal verliefd op dit type huizen. Een herenhuis is statig maar ook sierlijk. Met een nieuwbouw herenhuis heb ik de regie over hoe mijn herenhuis eruit komt te zien. Natuurlijk zijn er wel een aantal vaste kenmerken van een herenhuis. Zo staat de lange zijde op de weg gericht en is symmetrie belangrijk. Ook is een herenhuis vaak rijk aan decoraties. Hoewel minimalistisch nu in de mode is, werkt dat niet helemaal voor een herenhuis. Het zou natuurlijk wel kunnen, maar echt kenmerkend voor een herenhuis is de rijke uitstraling, en daar zorgt genoeg decoratie natuurlijk voor.

Zeeën aan ruimte

De voornaamste reden dat ik een herenhuis wil laten bouwen, is de ruimte die dit huis geeft. Met twee verdiepingen en een zolder is er genoeg ruimte om iedereen z’n eigen gang te kunnen laten gaan. Iedereen kan een eigen slaapkamer krijgen en zelfs dan is er nog ruimte over voor kamers speciaal ingericht om hobby’s in uit te voeren. Het is fijn dat iedereen zich in huis terug kan trekken wanneer dat nodig is. Dan heeft iedereen lekker z’n eigen gedoetje, maar ben je toch nog allemaal gezellig in één huis samen.