Fotolijsten en frames

klassieke lijst

Lijsten zijn een essentieel onderdeel van de inrichting van een huis of kantoor. Ze kunnen worden gebruikt om belangrijke documenten, foto’s en meer op te hangen. Er zijn veel verschillende soorten lijsten en stijlen, dus het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Hieronder vindt je enkele algemene suggesties voor het kiezen van het juiste type lijst voor jouw behoeften. Of meet vervolgens de breedte, lengte en hoogte van de lijst. Als de lijst te smal is, fotolijst 40×40, kunnen niet alle foto’s in één keer in de lijst. Als de lijst te hoog is, zult je moeite hebben met het monteren en opbergen van voorwerpen in de lijst.

Wat is een frame?

Een lijst is een decoratief wandkunstwerk dat een foto bevat en meestal gemaakt is van hout of kunststof. De lijst wordt vaak met een houten of kunststof mat aan de muur bevestigd. De lijst zelf kan verschillende ontwerpen bevatten, zoals een schilderij, collage, kalender, foto of ander soort kunstwerk. Een lijst kan gesloten of open zijn. Een open lijst laat licht en lucht door, terwijl een gesloten lijst licht tegenhoudt en vocht buiten houdt. Een te smalle of te hoge lijst kan ook een probleem zijn. Een te brede lijst kan ook een compositie in de war schoppen; een smalle lijst kan een schilderij aan de muur overhangen, terwijl een hoge lijst tegen het plafond kan komen.

Hoe gebruik je een lijst op de juiste manier

Een goede lijst moet eenvoudig zijn, gemakkelijk schoon te maken en op te bergen, en gemakkelijk op te hangen. Probeer indien mogelijk een lijst 70×100 te kiezen die van hetzelfde materiaal is gemaakt als de kunst. Dit voorkomt dat de lijst kromtrekt en uitrekt als de kunst erin en eruit beweegt. Kijk bij het kiezen van een lijst eerst naar de totale grootte van de lijst. Aangezien de meeste afbeeldingen groter zijn dan de lijst, moet je een lijst kiezen die genoeg ruimte heeft om de afbeelding te bevatten zonder de lijst zelf uit te rekken.