Het voordeel van Prefab schoorstenen

Wanneer je toe bent aan een nieuwe schoorsteen denk je misschien aan een grote klus met veel metselwerk. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Het is tegenwoordig mogelijk om te kiezen voor Prefab schoorstenen.

Prefab houdt in dat de schoorsteen al in elkaar is gezet voordat deze geplaatst hoeft te worden. Het spreekt waarschijnlijk vanzelf dat een Prefab schoorsteen plaatsen een stuk sneller is gedaan dan wanneer er een hele nieuwe schoorsteen in elkaar gezet dient te worden.

Nog een groot voordeel van een Prefab schoorsteen is dat het niet nodig is om een steiger op het dak te hebben. En de reden waarom er steeds meer mensen voor deze schoorstenen kiezen is dat ze ook nog eens aanzienlijk goedkoper in aanschaf zijn.

Prefab schoorstenen opbouw

Wanneer je kiest voor een Prefab schoorsteen dan heb je de keuze uit 11 verschillende modellen. Iedere schoorsteen heeft een unieke vorm en is van een bepaald materiaal gemaakt. Hierdoor kan je dus kiezen uit een model van bakstenen of een exemplaar van RVS.

Mocht de schoorsteen van je keuze toch niet in ons assortiment zitten, dan heb je ook nog de mogelijkheid om zelf een schoorsteen te ontwerpen. Daarnaast is het ook mogelijk om loodvervanger in de schoorsteen te laten verwerken.

Wat de afwerking van de schoorsteen betreft bieden wij een scala aan verschillende mogelijkheden. Er kan onder andere gebruik gemaakt worden van kunsthars of gezaagde steen strips, coating, stucwerk of saus. Er kan als afwerking ook een plaat of kap op de schoorsteen geplaatst worden.

Waarom zou je je schoorsteen vervangen door een Prefab schoorsteen?

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom je de huidige schoorsteen wilt vervangen door een exemplaar van Prefab. De constructie van je schoorsteen kan niet meer goed zijn, of de schoorsteen is niet mooi genoeg meer en herstellen is geen optie.

Is de huidige schoorsteen in een erbarmelijke slechte staat, dan zit er niets anders op dan deze te vervangen. Niet alleen vanwege het uiterlijk maar zeker ook voor de veiligheid. Je hebt dan de keuze uit gemetselde of Prefab schoorstenen die alleen nog maar geplaatst hoeven te worden.

Wanneer je denkt aan een nieuwe schoorsteen zal je waarschijnlijk meteen een gemetseld exemplaar voor je zien. Dit is ook logisch want dit type schoorsteen vind je nog steeds op de meeste huizen. Dit is zeker het geval bij 2-onder-1-kap woningen.

Besluit je om de huidige schoorsteen te vervangen door een Prefab schoorsteen dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over een verschil in uiterlijk. Het is namelijk zo dat je, wanneer de schoorsteen eenmaal is geplaatst, geen verschil zit tussen een gemetselde of een van Prefab.

Het vervangen van een schoorsteen is iets wat niet veel mensen graag zelf doen. Kies je voor een Prefab schoorsteen dan is deze schoorsteen zelf plaatsen een lastig karwei. Wil je deze schoorsteen toch zelf plaatsen dan dient er gebruik te worden gemaakt van een hoogwerker.