Hoe de stof van je dekbedovertrek invloed heeft op je gezondheid

dekbedovertrek

Het is een vaak vergeten deel van je interieur: het bed. Natuurlijk investeren we allemaal in een goed bed en misschien wel een mooie boxspring, maar vervolgens gooien veel mensen er een goedkope overtrek op en vinden ze het wel goed zo. Dat is jammer, want een mooie dekbedovertrek ziet er niet alleen leuker uit: het is ook beter voor je gezondheid!

dekbedovertrek

Een dekbedovertrek heeft invloed op de volgende aspecten:

  • je gemoedstoestand tijdens het slapen en het in slaap vallen
  • je slaaphouding
  • je huid
  • je algehele nachtrust, hoeveel je draait en meer zaken

Huid en slaaphouding

Ja, je leest het goed. Een dekbedovertrek heeft invloed op je huid. Je huid moet namelijk kunnen ademen om gezond te blijven. We zweten en draaien tijdens onze slaap, en dat gebeurt allemaal in die overtrek. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een hoes met een ademende stof, en bovendien een stof die comfort bevordert. 

dekbedovertrek

Je slaaphouding wordt daarom ook beïnvloed door de overtrek. Als je niet lekker ligt, ga je meer draaien of krijg je last van je rug en nek. Een dekbedovertrek heeft direct invloed om je comfort. Het regelmatig verschonen van de dekbedovertrek kan trouwens puistjes en andere oneffenheden op de huid verminderen.

Nachtrust en gemoedstoestand

Sommige mensen hebben een strakke en schone slaapkamer nodig om te slapen. Anderen voelen zich meer op hun gemak met kleur om zich heen. Een slaapkamer en dus dekbedovertrek die past bij jouw smaak, heeft dus invloed op je slaap.