Oleander plant inspireert met een lange bloeitijd

Rond de Middellandse Zee zijn wilde oleanders niet ongewoon. De weelderige struiken met hun overvloedige bloemen zijn prachtig om te zien, daarom worden ze ook in dit land geteeld – maar meestal in potten, omdat de oleander plant helaas niet tegen de vorst kan. Naast de prachtige bloemen in vele kleuren, maakt de bloeiende struik ook indruk met zijn zeer lange bloeitijd.

Bloemen tot ver in de herfst

De oleander plant bloeit onvermoeibaar van de vroege zomer tot de herfst. De meestal rode, witte, roze of gele bloemen verschijnen tussen juni en september.

Maar de plant heeft enkele eisen. Tijdens de bloeiperiode veel voedingsstoffen nodig. Daarom is het aanbevolen om één à twee keer per week een goede ,bloeiende plantenvoeding te geven. Onze kwekerij zal de juiste producten aanbevelen.

Ook voor een uitbundige bloei is voldoende water van belang, omdat de oleander veel van het kostbare water nodig heeft.

Zet de potten in het najaar binnen. Vorst is nefast!

Als de oleander plant niet wil bloeien , kan dat zijn vanwege de locatie: Oleanders houden van warm, zonnig en beschut tegen de wind. Als het te koud voor ze is, zal de bloem mislukken. Na het opruimen van de winterverblijven de bloemvorming stimuleren door de oleander water te geven met lauw water.

Snijd niet af wat vervaagd is

Bij veel bloeiende planten is het zinvol om dode scheuten te verwijderen om zo de vorming van nieuwe bloemen te stimuleren, maar niet bij oleanders. Hier zitten de planten van de nieuwe bloemen die komen, bovenop de oude, verwelkte bloemen. Daarom zou je jezelf een nieuwe bloem onthouden als je wegsnijdt wat vervaagd is. Laat in plaats daarvan de oude bloemen aan de struik, ze drogen na een tijdje en vallen vanzelf af.