Onverstandig om voor goedkoop kunstgras te kiezen

Nederlanders kiezen graag voor de goedkoopste oplossing! Niet voor niets worden tuinen vaak van goedkoop kunstgras voorzien. Het gebruik van goedkoop kunstgras is echter onverstandig, zo waarschuwen verschillende aanbieders van kunstgras. Denk bijvoorbeeld aan de zware metalen die in het gras gebruikt worden. In sommige gevallen zelfs in combinatie met cadmium en lood. Het zal geen fijne gedachte zijn als je kinderen en huisdieren met deze stoffen in aanraking komen als zij veel op het goedkope kunstgras spelen. Het is slechts een van de redenen die maakt dat het verstandiger is om voor kwalitatief goed kunstgras te kiezen, in plaats van voor de goedkoopste optie.

Goedkoop kunstgras gaat veel minder lang mee

Naast de schadelijke stoffen die in het goedkope kunstgras gebruikt worden, zijn er meer redenen om voor kwalitatief goed materiaal te kiezen. Zo heeft goedkoop kunstgras vaak een bijzonder onaangename geur. Zeker in de zomermaanden kan dit voor ergernissen zorgen. Evenals dat het goedkope kunstgras vaak minder zacht is dan kwalitatief goed kunstgras. Dit maakt goedkoop kunstgras voor kinderen minder geschikt. Je wilt immers voorkomen dat je kinderen schaafwonden oplopen als zij op het kunstgras spelen.

Ook niet onbelangrijk is het feit dat goedkoop kunstgras veel minder lang mee zal gaan dan kwalitatief goed kunstgras. Dit maakt dat het kunstgras relatief snel vervangen moet worden, waardoor je op een langere termijn alsnog duurder uit zal zijn. Niet voor niets is goedkoop kunstgras vaak niet van een certificering voorzien. Daar waar kwalitatief goed kunstgras wel gecertificeerd wordt.