Palmbomen, breng de vakantiesfeer in je huis

Vakantie komt op zijn einde en we vertrekken vanaf onze warme, zonnige, gezellige vakantiebestemming weer terug naar Nederland. Eenmaal thuis mis je dit tropische sfeertje toch wel en wil je je huis wel wat meer exotisch uiterlijk geven. Natuurlijk kun je aan de slag gaan met verf en behang, maar er is een veel eenvoudigere manier; zet een palmboom in je woonkamer.

Palmboom als binnenplant
We kennen natuurlijk de hoge palmbomen van de vakantiebestemming, maar er zijn ook een aantal palmen die prima als huiskamerplant dienst kunnen doen. Veel palmen kunnen slecht tegen vorst en aangezien het binnen altijd aangenaam is kunnen deze daar prima gehouden worden. De Chamaedorea palmboom is bijvoorbeeld een ideale palm om binnen neem te zetten. Deze plant past zich prima aan aan het huiskamer klimaat. Ook de Kentia palm is een prachtige keus om als kamerplant te nemen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een palm
Zoals bij elke plant is het ook bij een palm van belang om eerst te bedenken waar je hem neer wil zetten voor je de plant gaat kopen. Hoe groot mag hij zijn? Maar ook; wat zijn de omstandigheden op die plek. Niet elke palm kan staan op een plek met veel of juist weinig zon en kijk eens of het een plek is waar vaak tocht langs af gaat. Als je deze factoren meeneemt kun je met gerust hart een palm kopen voor in huis en er jaren plezier van hebben.