Solatube

Lichtkoepel

Behoefte aan extra licht in de woning? Daar zijn tegenwoordig veel verschillende manieren voor. Het is namelijk erg belangrijk, dat de woning voorzien is van licht. Hoe meer licht, hoe beter (zolang de ogen het aankunnen natuurlijk. Daarom zijn er tegenwoordig veel verschillende manieren, om ervoor te zorgen dat de woning voorzien wordt van meer licht. Dit zal een zeer positief effect hebben, op de bewoners van het huis. Daglicht biedt namelijk erg veel voordelen en mogelijkheden. daarom is het ook zo van belang. Een van de beste manieren om meer daglicht te verkrijgen, is het plaatsen van een Solatube. Benieuwd wat het is en wat het allemaal te bieden heeft? lees dan zeker even verder!

Een solatube is een beetje te vergelijken met een lichtkoepel, maar toch zijn ze erg verschillend. De lichtkoepel neemt namelijk veel meer ruimte in beslag. Dit komt omdat de lichtkoepel ook veel groter. Daarnaast wordt een lichtkoepel ook met een hele andere techniek geplaatst. Dit zorgt ook voor veel verschillen. Een solatube is namelijk in lichtbuis, die door die woning geplaatst wordt. Het heeft wel hetzelfde doel als een lichtkoepel. Dat is namelijk meer licht in de woning brengen. Door de techniek van de buis, is het dan ook mogelijk mo een grote hoeveelheid binnen te laten. Ook is het mogelijk om daglicht binnen te krijgen in de binnenste ruimtes. Dit is ook een van de belangrijke voordelen.

Vaak is het namelijk niet mogelijk om licht te krijgen in de binnenste ruimtes. Het is erg lastig om deze ruimtes te bereiken. Door de lichtbuis en de speciale techniek zal dat we mogelijk zijn. De solatube heeft ook een zeer klein formaat. Het neemt dus zeker erg weinig ruimte in beslag. Vooral als dit vergeleken wordt met een dakraam of lichtkoepel. Die hebben namelijk veel meer ruimte nodig. Het is daarnaast uiteraard ook mogelijk, om het in verschillende matten te plaatsen. Dat hangt van de wensen af, die de bewoners hebben natuurlijk.

Meer over de Solatube

De solatube is ideaal op geplaatst te worden op platte daken. Het is dan ook niet mogelijk , om dit op een normaal dak te plaatsen. Als jouw woning voorzien is van een plat dak, dan is dat zeker erg gunstig. Dan is het namelijk niet nodig om voor een groot dakraam te kiezen. Dit zal veel minder ruimte in beslag nemen. Dat niet alleen. Een dakraam laat inderdaad wel licht binnen, maar de hoeveelheid licht is veel minder. Dit komt door de mogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn.

Als de woning voorzien is van een plat dak, is het dus ideaal om daar optimaal gebruik van te maken. Door voor de juiste mogelijkheid te kiezen, zal de woning voorzien worden van een zeer grote hoeveelheid daglicht. Ook mensen met een pannendak hebben deze mogelijkheid. Op een pannendak kan het vaak ook geplaatst worden. Er zijn dan ook verschillend formaten te verkrijgen. Het wordt dan ook geadviseerd om de formaten voor verschillende doelen te gebruiken. De kleine formaten zijn hanig voor ruimtes zoals badkamers. De grote formaten zijn weer handig voor grotere ruimtes zoals de woonkamer.