TV wand

Beschik je over een mooie grote tv, maar wil je deze niet zomaar op een kastje neerzetten? Denk dan eens na over een verbluffende TV wand. Nu horen wij je denken, wat is dit precies? Het klinkt heel speciaal, maar in principe gaat het hier om een mooie kastenwand met daarin je televisie geïntegreerd. Je zal geen kabels meer zien en ook zal de kast naadloos aansluiten op jouw eigen televisie. Dit is natuurlijk maatwerk en als u ervoor kiest om een mooie wand te laten maken, dan wordt alles ter plekke opgemeten. Zo wordt voorkomen dat de kasten uiteindelijk niet passen.

Op maat gemaakt wand voor jouw televisie

Het is niet alleen erg mooi, maar ook nog eens rustgevend om een mooie TV wand te laten maken. Er zijn nog steeds veel woonkamers met een zeer onrustige achtergrond rondom de televisie. Dit zorgt niet alleen voor afleiding, maar kan ook nog eens rommelig overkomen. Door te kiezen voor een mooie wand, wordt er rust gecreëerd in huis. U bepaald zelf hoeveel kasten u wilt en of de soundbar bijvoorbeeld ook op een bepaalde manier weggewerkt dient te worden. Er zijn zelfs mogelijkheden om een haard vuurtje te plaatsen onder of naast de televisie.

Wandmeubel, maar dan net wat luxer

In de winkels zijn er tal van verschillende wandmeubels te vinden. Hier zitten uiteraard zeer mooie exemplaren tussen, maar niet altijd past dit binnen uw interieur. Ook de afmetingen van een dergelijke meubels zijn vaak net afwijkend van wat er precies past. Als u ervoor kiest om de wand volledig te bekleden met kasten, dan geeft dit een rustiger gevoel. De televisie wordt hierin netjes weggewerkt. Er is natuurlijk de keuze tussen een TV wand waarbij de televisie zichtbaar blijft of verstopt zit achter een deurtje of schuifpaneel.

Zelf uw wandmeubel ontwerpen

Zoals eerder vermeld is het mogelijk om een kastenwand te laten ontwerpen, maar leuker is het om zelf aan de slag te gang. Bepaal helemaal zelf de afmetingen en stoei met een mooi ontwerp. Een zeer luxe ontwerp geeft de woonkamer meer karakter en zorgt ervoor dat de televisie er nog meer uitspringt. U waant zich als het ware in uw eigen thuisbioscoop. Een mooie kastenwand voor uw TV hoeft niet altijd veel geld te kosten. Er zijn natuurlijk ook goedkope manieren om hierin te voorzien.

Voeg ledverlichting toe aan uw TV wand

Geef uw kastenwand nog meer uitstraling door deze te laten voorzien van mooie ledverlichting. LED kan zorgen voor een zachte uitstraling en accentueert de wand nog meer. Het is aan te raden om LED niet toe te voegen rondom de televisie, maar meer om uitsparingen en plinten te accentueren. Kijk eens rustig rond op de eerdergenoemde website en ontwerp een mooie kast waarin de televisie goed naar voren komt. U zult merken dat vrienden en familie erg jaloers zijn en er uiteindelijk zelf ook een willen laten maken. Neem rustig de tijd om alles om te meten om zeker te weten dat alles goed op elkaar aansluit.