Zelfklevende steenstrips zonder lijm, wat houdt dat in?

Zelfklevende steenstrips zonder lijm

Als je al weet wat wandpanelen zijn, dan heb je ook beetje een idee wat steenstrip zijn. Je moet het eigenlijk vergelijken met behang die je aan je muur kan plakken. Het verschil is dat de steenstrips uit echt steen bestaan en dus mooi authentiek zijn. Het verschil tussen de 3D wandpanelen steenstrips en zelfklevende steenstrips is dat, uiteraard, de zelfklevende steenstrips geen lijm nodig hebben. Houdt dus ook in dat een montagekit overbodig is en dus het monteren zelf nog eenvoudiger is. Let er wel op dat de zelfklevende steenstrips zonder lijm voor alle binnenruimtes beschikbaar zijn, behalve onder stromend water. Dat kan namelijk de buitenkant beschadigen.

Het monteren

De zelfklevende steenstrips zonder lijm zijn dus veel gemakkelijker te monteren dan de 3D wandpanelen. Bij zelfklevende steenstrips hoef je alleen maar de kleeflaag lostrekken, om vervolgens de gewenste muur met een strip te bekleden. Het maakt ook helemaal niet uit wat voor tegels het zijn, de strips kunnen vrijwel overal op. Of het nou glad is of niet. Echter moet je bij muren met spachtelputz je montagekit erbij pakken. Verder heb je alle vrijheid in de groote en maat van de strips. Eenvoudig met de blikschaar of slijptol is het materiaal te bewerken. 

Zelfklevende steenstrips zonder lijm

Verschillende soorten 

Je hebt dus diverse stijlen van zelfklevende steenstrips zonder lijm die beschikbaar zijn en waar je aan kan denken. Zo heb je strips die vernoemd zijn naar steden en ook dus aan die streken doen denken, zoals Istanboel of Helsinki. Ook heb je een strip waarop de steen een koperen kleur heeft, wat in sommige gevallen echt leuk kan zijn. Daar sluit dan ook een andere stijl op aan die ook een wat donkere kleur heeft, namelijk de Forest.