Kunststof boeidelen kunnen je aardig wat geld besparen

Boeidelen

Het duurzaam maken van je huis kan al door te investeren in andere boeidelen. Daar ben ik afgelopen maanden wel achter gekomen. Na jaren thuis te hebben gewoond, kreeg ik toch de kriebels om uit huis te gaan. Het werd thuis om als het ware het nest te verlaten en opzoek te gaan naar mijn eigen plekje. In het begin zag ik dit natuurlijk erg zitten, waardoor ik gretig begon met het bekijken van woningen. Alleen stond ik er niet bij stil dat je aan zoveel punten moest nadenken.

Kleuren

Boeidelen als voorbeeld

Na het vinden van een mooie woning had ik mijn eerste bezichtiging gepland. Gewapend met meerdere checklists ging ik naar de woning toe. Het is uiteindelijk de bedoeling om een geschikte woning te vinden. Toen ik naar binnen ging, wist ik niet waar ik allemaal op moest letten. In eerste instantie zag je het interieur van de huidige eigenaren. Daar moet je doorheen kijken, maar het gaf wel een beeld van een mogelijke indeling. Na de eerste indruk werd het tijd om de aandachtspunten te bekijken. Waar zijn de kozijnen van gemaakt? Is het enkel- of dubbel glas? Aan de hand van zulke vragen liepen we het huis door.

Schilderen

De volgende stap was de buitenkant van het huis. Het eerste wat me opviel waren boeidelen, want ze leken nog erg nieuw. Dit klopte ook deels, maar ze waren al drie jaar oud. De boeidelen waren van kunststof, waardoor ze beter bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Bovendien hoef je kunststof niet meer te schilderen. Dit was de voornaamste reden waarom de huidige eigenaar zijn houten versie had vervangen. Dit zijn punten waar ik me eigenlijk niet op voorbereid had. Het kijken naar verschillende manieren waarop je een woning duurzaam kan maken, terwijl het niet eens moeilijk of duur hoeft te zijn.