Waar u op moet letten bij het kopen van horren

hor op maat

Horren zij echt ideaal. Ze houden insecten buiten de deur en je kan toch alle ramen en deuren gewoon openzetten. Heerlijk om de frisse buitenlucht in je huis te alten binnendringen. Er zijn wel een aantal punten waar je even extra op moet letten als je horren gaat kopen.

Welk hor is het meest geschikt?

Er zijn verschillende soorten horren zoals een rol hor of een plissé hor. Het is verstandig om eerst eens te kijken wat de mogelijkheden zijn en welk hor het meest geschikt is. Dat maakt het makkelijker om bij aankoop om tot een goede beslissing of juiste keuze te komen.

hor op maat

Let op de kwaliteit

Je wil niet dat na aanschaf het hor al snel stuk gaat. Daarom is het goed om op de kwaliteit te letten. Niet alleen de stevigheid van het horrengaas is belangrijk maar ook de kwaliteit van de omlijsting het frame en de cassette zijn belangrijke aandachtspunten. De kwaliteit is ook belangrijk voor de levensduur van horren.

Goed meten voor de juiste maat

De juiste afmeting of maat bepalen is misschien wel het meest belangrijke aandachtspunt bij aanschaf van horren. Ramen en deuren kunnen soms wat afwijkende maten hebben. Je kan ook een hor op maat laten maken mocht je de juiste afmeting niet kunnen vinden.

Weet je niet goed hoe je dit moet opmeten bij de raamkozijnen en deuren? Je kan op internet een meetinstructie vinden. Hier wordt precies stap voor stap uitgelegd hoe je dit het beste kan doen. Na het opmeten kan je in de winkel op zoek gaan naar een hor dat aan de juiste afmetingen voldoet.

Hoe je het hor moet installeren

Een hor bevestigen is een klusje dat je echt prima zelf kan. Maar het is wel belangrijk om bij aanschaf even te kijken hoe het hor bevestigd moet worden. Kom je er namelijk na de instructie lezen op de verpakking toch niet helemaal uit. Dan kan je in bijvoorbeeld de bouwmarkt nog even om advies vragen.